Ruta Les Fonts de la Muntanya de Pedreguer

Característiques:
· Distància: 5,2 km.
· Duració: 2 hores a peu sense parades.
· Dificultat: mitjana – baixa.
· Marques: el circuit està marcat amb els colors groc i blanc del PRV-53.
· Recomanacions: no es recomana el consum d’aigua de les fonts ja que no estan clorades. No feu foc, compte amb els llumins i les cigarretes mal apagades, deixeu la muntanya neta. Respecteu el patrimoni històric, edificat o no, el natural, etc.
· Regles bàsiques de comportament: no feu foc, atenció als fumadors amb els llumins i les cigarretes mal apagades, deixeu la muntanya neta. Respecteu el patrimoni històric, edificat o no, el natural, etc

image

Pedreguer

Itinerari:

La ruta s’inicia des del parc del patronat (1), es tracta d’un ramal del PRV-53 que antigament s’anomenava la senda del Cardonar. Per a tornar a desfer el camí a peu al final de la ruta podrem (si tenim dos cotxes) deixar-ne un al punt (15) bassa de la font d’aixa (carretera de Gata a Lliber).

A 5 minuts trobarem la cova del tambor (2). El camí ascendeix per la muntanya, amb el barranc del Càfer a la dreta i el barranc del Nai (3) a l’esquerre.

Passem per davall de la mola de Cardona (4) abans d’arribar a la caseta del Romangat (5).

Seguint la ruta, coronem la serralada a 285 m. d’altitud. Podem gaudir de la vista sobre el barranc de les Fonts (6).
De baixada ens desviem cap a la font del Romangat (7) que només té aigua en anys plujosos. Desfem el camí i reprenem la senda fins al fons del barranc de les Fonts on trobarem la Font Coberta i la teulera (8) que rep el mateix nom.

Seguim la ruta ascendent pel camí que està pavimentat. A 500 m., veurem la teulera del Rull (9) a la dreta, i la font del Rull (10) a l’esquerre.

El pla de l’Era (11) és el punt mes alt del recorregut (325 m.). Uns metres més avant agafarem una senda de terra en direcció al barranc de l’Aigua (12). Des de dalt, podem contemplar el barranc de la font d’Aixa (13) i la vall del riu Gorgos. Anirem cap a la dreta i trobarem la teulera dels Ferrà i la del “ti Alacantí” (14).
Uns metres més amunt arribem a la bassa de la font d’Aixa (15) i al final de la ruta, per a tornar al punt d’eixida caldrà desfer el camí o tornar en cotxe.

Anuncios

3 respuestas a Ruta Les Fonts de la Muntanya de Pedreguer

  1. Tony Catalá dijo:

    El mapa que teniu en aquest article es la del Barranc de la Parra. Reviseu-ho. A mes a mes no es poden engrandir i això afecta a l’experiencia d’usuari. Una pàg. de rutes on no es veu i interpreta clarament el mapa quin us té? Informatiu sí, però no aclaridor.

  2. Pingback: Sendes de Pedreguer. Ruta Les Fonts de la Muntanya de Pedreguer | PedreguerTurisme

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s