Pedreguer i l’arquitectura Eclèctica i Modernista

El Pedreguer de 1915 era una població de la Marina Alta que havia estat dedicada al monocultiu de la vinya de moscatell per a la producció de pansa. Aquest producte s’exportava a tot arreu d’Europa i nord Amèrica. Però les plagues del míldiu i de la fil·loxera van produir un forta crisi econòmica i social. Just ara fa cent anys es van haver de buscar solucions a la crisi de la pansa amb l’expansió del regadiu i dels cítrics o en el desenvolupament de la indústria, com els derivats de la palma, la marroquineria, els joguets, les conserves de vegetals, xocolate o gasoses.

wpid-ruta-urbana-pedreguer.jpg.jpeg

Amb tot, part dels guanys de les famílies benestants locals es van invertir en la construcció de noves cases que seguien les modes arquitectòniques del moment: l’historicisme, l’eclecticisme, el Modernisme o l’art déco. L’administració pública també va fer moltes obres: fonts, llavador, cementeri… Un exemple és el Repés.

Hi ha una ruta que ens permetrà visitar el centre urbà de Pedreguer i gaudir de les arquitectures del primer terç del segle XX. També es poden veure construccions del segle XIX, relacionades amb el neoclassicisme acadèmic, com l’edifici de la Casa de Cultura o Escoles Velles, i la nova arquitectura del ferro amb el mercat dels Pòrxens.

Més informació….https://pedreguerturisme.wordpress.com/rutes/ruta-de-larquitectura-eclectica-i-modernista-de-pedreguer/

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s