Pedreguer i els Porxes

Els Porxes son  dues naus paral·leles obertes als costats, amb columnes de fosa de ferro que sostenen encavallades de fusta i la coberta a dues aigües amb teula corba. Podem datar els Porxes en la darrera dècada del segle XIX i es van restaurar el 1992. Els Porxes ocupen el solar on es trobava l’antic palau dels comtes de Cervelló, senyors de Pedreguer. 

Entre les dues columnates, al costat de  la plaça, hi ha una font recentment recuperada. La font és construïda amb blocs de pedra picada, de bella factura, que formen una bassa circular, amb un pilar central motllurat, rematat per un floró de fulles d’acant. L’aigua potable, que provenia del Dipòsit Municipal, servia per a abastir-ne la població, en un temps en què no n’hi havia a les cases, i per als diferents usos del mercat.

image

Aquest espai s’ha convertit en un punt de reunió molt important, on es desenvolupen nombrosos esdeveniments públics. A més de l’afluència al mercat dels dissabtes on els habitants de Pedreguer s’abasteixen de viandes i altres productes, també hi tenen lloc altres actes populars i culturals entre els quals hem de destacar les fires del comerç local i d’artesania, balls i revetlles, espectacles, encontres gastronòmics… Per les Festes de Juliol el recinte es transforma amb el muntatge de palcos (cadafals), barreres i amb les diferents activitats lúdiques, culturals i esportives.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s